www.domainiroda.hu
Kezdőlap
Regisztráció
Belépés/Kilépés
Domain eladás
Vezérlőpult
Szabályzat
Felhasználói leírás
Kategóriák, keresés:
Legalább 5-en licitáltak rá Leglátogatottabb Egyforintos aukció Csak azonnaliáras
Keresés:  
Minden kategória (alaphelyzet)
állat, kedvencek (4)
autó, jármű (3)
bio (32)
divat (1)
egészség (1)
egyéb (31)
életmód (10)
felnőtt, erotika (11)
fotó (6)
gazdaság (1)
gyógyászat (3)
informatika (29)
ingatlan (8)
játék (0)
kereskedelem (6)
kétbetűs (1)
mobil (3)
név, becenév (36)
növény (1)
oktatás, nyelv (4)
ország - város (2)
reklám (1)
sport (0)
szerencsejáték (0)
szórakozás (6)
technika, technológia (2)
turizmus (11)
videó (0)
zene (1)


Felhasználói leírás

A domainiroda.hu Magyarország egyik piacvezető domain neveket értékesítő oldala, ahol - talán elsőként - lehetőség van a domain nevek árverezés-szerű értékesítése is.

Az üzemeltető:

A domainiroda.hu kereskedelmi platform üzemeltetője a Silicium Network Kft.

A weboldal piacteret biztosít a résztvevőknek, hogy domain neveiket értékesítsék, ill. a vevők számára lehetőséget kínál, hogy az eladásra kínált domain neveket biztonságos keretek között megvásárolhassák.
A domainiroda.hu-n lehetőség van bármely TLD alá tartozó domain név értékesítésére. Az alábbiakban pontokba szedtük azokat a fontosabb információkat, melyeket Regisztrációs Szabályzat formájában, a rendszerbe történő regisztráláskor kötelezően el kell fogadni. A Regisztrációs Szabályzatban foglaltakat minden regisztrált ügyfelünk elfogadja, magára nézve kötelezőnek tartja és annak megszegéséből eredő következményekért a felelősséget vállalja.

A regisztráció menete:

A regisztrációs adatok kitöltését követően egy, a regisztráció tényét megerősítő (aktiváló) e-mailt küldünk a regisztráció során megadott e-mail címre. A regisztráció csak ezen e-mailen keresztül történő aktiválást (megerősítést) követően él a rendszerben. Az aktiváló e-mail-el egyben a megadott e-mail cím valódiságát is ellenőrizzük. Az aktiválásra a regisztrációt követő 24 órában van lehetőség, ezt követően az aktiváló e-mail lejár és nem lehet vele regisztrációt aktiválni. A nem aktivált regisztráció során a rendszerünkbe felvitt adatok maradéktalanul törlődnek.
A rendszerünkbe történő belépéshez ez a jelszó szükséges, párosítva az Ön által a regisztráció során megadott felhasználói névvel.

Regisztráltak:

Ugyanannak a regisztrációs formnak a kitöltésével válhatnak rendszerünk tagjává a domain neveiket értékesíteni kívánó személyek és cégek, valamint a domain nevekre vételi szándékot bejelentő, licitáló látogatók. A látogatók, vevők számára a rendszer használata díjmentes.
A domain értékesítések után üzemeltető semmilyen jutalékot nem számít fel és az adás-vétel megtörténtében, valamint annak lebonyolításában sem működik közre!

A rendszer működése, a licitálás menete:

A rendszerben eladásra kínált domain neveket a tulajdonosuk felkínálhatja árverésre. Az árverés időtartamát, ameddig az adott domain névre licitálni lehet, a rendszer automatikusan állítja be 45 napra és jelzi ezt az adott domain név listázásakor. A licitálás időtartamának utolsó 5 percében leadott ajánlatok az adott domain név árverezési időtartamát automatikusan meghosszabbítják újabb 5 perccel. A legkisebb kikiáltasi ár 1 Ft lehet, a legkisebb azonnali ár 1000 Ft lehet. A licitálási összeg-lépcső is a rendszer által kerül meghatározásra. Attól függően, hogy a domain kikiáltási ára milyen összegű, három licitlépcsős kategóriába eshet.

- 1-1.000 Ft közötti kikiáltási árnál a licitlépcső 100 Ft.
- 1.000-1.000.000 Ft közötti kikiáltási árnál a licitlépcső 1.000 Ft.
- 1.000.000 Ft fölötti kikiáltási árnál a licitlépcső 5.000 Ft.

A licitálás a licit időszak végéig tart, kivétel ez alól ha a domain nevet az azonnali áron valaki megveszi. Azonnali áron történő "leütés" esetén a vevő, ill. a licitálás végén a győztes licitáló hozzájut a domaint értékesítő adataihoz és egymás között bonyolíthatják az adásvételt. Itt hangsúlyozzuk azt is, hogy az adás-vételt követően, a domain nevek átíratásából adódó költségek egyéni megállapodásuk alapján vagy a vevőt vagy az eladót terheli, de semmi esetre sem a domainiroda.hu üzemeltetőjét. 
Sikeres adásvételt követően az adott domain név 50 napig a rendszerben marad, státusza eladva állapotra vált és a halványabb árnyalatú megjelenése is láttatja, hogy az adott domainre már nem lehet ajánlatot leadni. A 50 napot követően a domain automatikusan törlődik a rendszerből. Ha egy domain név nem kerül értékesítésre, az árverezési időtartam végén automatikusan kikerül a rendszerből. 
A domain tulajdonosa regisztrációja révén természetesen újra kiajánlhatja a domaint eladásra anélkül, hogy újra fel kelljen vigye a rendszerbe, de a látogatók számára a domain már nem lesz látható.

Az üzemeltető adás-vétel bonyolítását könnyítő magatartása:

Bár a domainiroda.hu üzemeltetője direkt módon nem vesz részt az adásvételek bonyolításában - és azért felelősséget sem vállal - számos dologgal segíti annak gördülékeny, jogszerű végbemenetelét.

- Valamennyi eladásra kínált domain név esetében az üzemeltető fenntartja ellenőrizési jogát, hogy az adott domain név ténylegesen az eladó tulajdonában van. Ehhez az adott domaint nyilvántartó szervezet WHOIS adatbázisát veszi alapul. Amennyiben az ellenőrzés során a domain név értékesítője nem egyezik meg a domain tulajdonosával, vagy a domain regisztrálásánál megadott adminisztratív kapcsolattartó személlyel, a domain kikínálását eladásra az üzemeltető nem engedélyezi. (Adminisztratív kapcsolattartó egyezés esetén a rendszerbe fel kell tölteni a tulajdonos jóváhagyását (meghatalmazás mező) scannelt JPG formátumban az értékesítéshez. Mintadokumentum letölthető itt: Domainiroda meghatalmazás. Ha az ellenőrzés során a fentiekben leírt kapcsolattartói egyezések nem megfelelőek, tiltja a kiajánlást.

- Az üzemeltető megpróbálja minimálisra csökkenti annak kockázatát, hogy a rendszerbe nem valós személyek, "kamu" regisztrációval megtévesztésből regisztráljanak, és az értékesítésben, licitálásokon részt vegyenek. Szabályzatban rögzített tény, hogy ha az üzemeltető ilyet felfedez vagy ilyenről értesül, akkor a rendszerből véglegesen kitiltja az adott regisztrációhoz tartozó e-mail címet (amire a regisztrációhoz szükséges megerősítést küldte). Ezen túlmenően üzemeltető fenntartja a panasz_kukac_domainiroda_pont_hu e-mail címet arra az esetre, hogy az adásvételek bonyolítása során bármely fél kinyilváníthassa elégedetlenségét, ill. nemtetszését az ügymenet gördülékenységével kapcsolatosan.

- A sikeres licitálást vagy adás-vételt követően a domain adás-vétel bonyolításához szükség van néhány dokumentumra, hogy az ügylet jogilag is rendben legyen és a domainek nyilvántartója elvégezhesse a domain név átírását. Ezen dokumentumok mintáit a nevükre klikkelve érhetik el: "Domain adás-vételi szerződés céges vevő esetén", "Domain adás-vételi szerződés magánszemély vevő esetén", "Domain átadás-átvételi nyilatkozat", "Domain regisztrációs szerződés (.hu)". Magánszemély esetén a dokumentumokat két tanúval hitelesíteni kell, cég esetén Aláírási címpéldány, ill. Cégkivonat vagy Végzés mellékelése szükséges.

- Amennyiben a domain név nem fix áron, hanem licitáláson keresztül került eladásra, de a vevő valamilyen okból kifolyólag (elérhetetlensége esetén is) a vételt megtagadja, ill. max. 72 órán belül nem teszi lehetővé az adás-vétel bonyolításának megkezdését, ugyancsak tiltásra kerül a domainiroda.hu rendszerben. Ugyanez vonatkozik a domainek értékesítőire is, ugynazon szankciók mellett.

Értékesítői hatékonyságot fokozó megoldások:

Javasoljuk minden értékesítőnek, hogy a domainiroda.hu rendszerbe kiajánlott domain neveket irányíttassák át a domainiroda.hu oldalra, jelezve ezzel a látogatónak, hogy a domain név eladó. Ezt a domain név regisztrátoránál és/vagy hosting szolgáltatójuknál kezdeményezhetik, megadva, hogy a domain név www és @ rekordja a 195.228.156.159-es IP-re mutasson. Amennyiben nem áll módjukban ezt megtenni, de rendelkeznek ftp eléréssel az adott domain név tárhelyéhez, feltölthetnek egy egyszerű html oldalt, melyen link elhelyezésével tájékoztatják a látogatókat, hogy a domain név eladó és megvételére a domainiroda.hu oldalon van lehetőség. Tekintettel, hogy a domainiroda.hu rendszerben aktív tartalommal rendelkező domaineket is értékesíteni lehet, javasoljuk, hogy ilyen esetben az alábbi "figyelemfelhívó bannerek" valamelyikének elhelyezésével tájékoztassa az értékesítés tényéről a látogatókat:

80x40 letölt és

120x60 letöltés

120x80 letöltés

120x80 letöltés

234x30 letöltés

234x30 letöltés

Adatkezelés:

Sem a domain értékesítők, sem a vevők személyes adatai a domainiroda.hu rendszerben nem publikusak. A vevők egyetlen adata nyilvános a látogatók előtt, ez a "nick"név. A sikeresen végbemenő licitálást követően természetesen az érintett felek adatait a rendszer elérhetővé teszi egymás számára, de a rendszerbe be nem jelentkezett látogatók előtt továbbra is rejtett marad. A regisztrált felhasználók minden, az eladáshoz kapcsolódó tevékenységük, ill. a vevők/licitálók minden a vételhez szükséges tevékenységük a rendszer által naplózásra kerül. Minden adatot a jogszabályokban meghatározott ideig megőrzünk, úgy a tranzakciókról mint regisztrált ügyfeleink személyes adatairól. A regisztrált ügyfelek személyes adatait és tranzakció információit az üzemeltető nem adja ki harmadik fél számára, kivétel ez alól peres, vitás ügyek esetén előforduló hatósági megkeresés. 

MINDEN A RENDSZERBEN TÖRTÉNŐ KIAJÁNLÁSI ÉS LICITÁLÁSI ÖSSZEG NETTÓ ÉRTÉK, AMELYHEZ HA AZ ELADÓ CÉG ÁFA ADÓDHAT. A RENDSZER NETTÓ ÁRAKKAL DOLGOZIK, KÉRJÜK EZT ÚGY ÉRTÉKESÍTÉSKOR, MINT AJÁNLATÁNAK MEGTÉTELEKOR VEGYE FIGYELEMBE.

 
 
 Copyright: Silicium Network Informatikai Kft. 2024 - www.silicium.eu